Maarten Baak

"Verantwoordelijkheid nemen levert een sterker team én een beter resultaat op"

Een flexibele netwerkorganisatie door verantwoordelijkheid te geven én te nemen. 

VINCI Energies is een zeer veelzijdige organisatie, met veel expertise. Die bieden we heel herkenbaar onder onze netwerkmerken Axians, Actemium, Omexom en VINCI Energies Building Solutions aan in de markt. Binnen die merken bedienen we vanuit business units verschillende marktsegmenten. De business units werken in wisselende samenstelling samen. Onze netwerkorganisatie is dus heel flexibel. 

Deze aanpak werkt doordat we onze medewerkers veel ruimte geven om te ondernemen. En ook door ze de verantwoordelijkheid te geven die daarbij hoort én bij hun plek en rol in onze organisatie. Die verantwoordelijkheid nemen ze ook. ‘Verantwoordelijkheid’ is dus een belangrijke waarde in onze organisatie. 

“Verantwoordelijkheid nemen levert een sterker team én een beter resultaat op”


Maarten Baak Technisch Manager bij Omexom

“Het is uiteraard de verantwoordelijkheid van elke medewerker om te doen wat er gedaan moet worden en dat zo goed mogelijk te doen. Dat levert uiteindelijk het beste resultaat voor de klant op en vergroot de kans op een langere relatie met die klant. Ook als iedereen met je wie samenwerkt zijn verantwoordelijkheid neemt, levert dat een sterker en veiliger werkend team op. Hoe om te gaan met risico’s valt ook onder verantwoordelijkheid. Tijdens werkzaamheden is ieders verantwoordelijkheid om voor zichzelf en de collega’s de risico’s te inventariseren en daar altijd de juiste keuzes in te maken.” 

 “Verantwoordelijkheid nemen is dus belangrijk bij ons, ongeacht welke functie iemand heeft binnen onze business unit. Niet alleen de monteurs en supervisors, ook engineers, werkvoorbereiders en overige functies binnen onze netwerkorganisatie. We werken vaak samen met onze collega’s in andere business units. Dat werkt alleen maar goed als we hier over en weer op kunnen vertrouwen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat doen ze. Dat merkt de klant.” 

Lees meer verhalen van onze medewerkers