Over ons

De meest veelzijdige technische dienstverlener met sterke merken binnen de energietransitie en digitale transformatie

Accelerator van energietransitie en digitale transformatie

Onze merken focussen zich op duurzame relaties in infrastructuur, industrie, building solutions en ICT. We optimaliseren processen bij onze klanten door de inzet van kennis en technologie met oog voor mens, maatschappij en milieu. Ons netwerk is onze strategie door te werken vanuit een netwerkorganisatie met ondernemende business units handelen we snel en flexibel. 

In een wereld die voortdurend verandert, versnelt VINCI Energies in Nederland de milieutransitie door twee grote veranderingen door te voeren: digitale transformatie en energietransitie. VINCI Energies heeft oog voor haar markten en is een integrator van op maat gemaakte multitechnische oplossingen, die haar klanten ondersteunt bij het inzetten van technologieën die goed zijn voor mens en planeet, van ontwerp tot bouw, exploitatie en onderhoud. Dat doen ze vanuit 65 business units in heel Nederland. Ze bedienen de markt met een breed dienstenaanbod binnen de vier business lines: infrastructuur, industrie, ICT en building solutions. Binnen deze business lines hebben we specialismen en expertise gelabeld onder de netwerkmerken Actemium, Axians, Omexom en Building Solutions. Daarnaast zijn er ook lokale merken actief met specifieke expertises.  Ze geven een sterke impuls aan de energiekeuzes van hun klanten, hun infrastructuren en hun processen, om deze elke dag betrouwbaarder, efficiënter en duurzamer te maken. 

Onze kerncijfers in Nederland

  • 836
    miljoen omzet
  • > 3600
    medewerkers
  • > 74
    business units

Altijd advies, ontwerp, optimalisering, innovatie en onderhoud van processen 

De business units, ongeacht tot welk merk ze behoren, bieden advies, ontwerp, optimalisering, innovatie en onderhoud van processen. Daarbij streven we maar één doel na: de vergroting van de effectiviteit van de processen bij onze opdrachtgevers, onder andere door de effectiviteit van onze eigen organisatie steeds te optimaliseren en soepel in te spelen op huidige en toekomstige klantwensen en behoeftes. Bijvoorbeeld op het gebied van de digitale transformatie en energietransitie. 

Onze passie: waarde creëren voor onze klanten en de samenleving. We realiseren ons dat we werken in, voor en door de samenleving. Daar geven we ons rekenschap van in onze corporate waarden en door MVO te integreren in corporate social responsibility. Maar bijvoorbeeld ook door de VINCI Foundation én door onze wijze van organiseren en werken waarin de mens en de menselijke maat en veiligheid centraal staan. 

Dichtbij de klant oplossingen bieden, nu en in de toekomst 


Onze specialisten bedienen de markt vanuit autonome business units dichtbij de klanten. We stellen onze medewerkers in staat om veel verantwoordelijkheid te nemen en geven ze grote vrijheid tot ondernemen. Daartoe faciliteren we ook hun ontwikkeling, waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn. Door onze flexibele netwerken van business units zijn ze altijd in staat om de opdrachtgever oplossingen te bieden, ongeacht de omvang of de complexiteit van een project. Nu en in de toekomst. 

Terugblik op 2023 met Tom Greeve en Jos van Uden

Lees hier
ESG – we zijn er klaar voor

Door de KPIs voor ESG kunnen we de kwaliteit van duurzame ketens verbeteren en meer lange termijn waarde creëren door Eus de Haas

Lees hier

Resultaten