VINCI Energies Groep

  • 19,3
    miljard omzet
  • 97000
    werknemers
  • 2000
    business units

Over de VINCI Energies groep

In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat doen we om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie. 

In gelijk tempo met de veranderingen in de markt ondersteunt VINCI Energies haar klanten, via haar merken, door in toenemende mate innovatieve oplossingen en diensten te bieden, van ontwerp tot implementatie, onderhoud.  

Door hun regionale aanwezigheid en wendbare organisatiestructuur, geven de 2000 business units van VINCI Energies een sterke impuls aan de betrouwbaarheid, veiligheid en efficiency van energie-, transport- en communicatie-infrastructuren, fabrieken en gebouwen. 

VINCI Energies: een gedecentraliseerde organisatie met gedeelde waarden 

De VINCI Energies organisatiestructuur is gebaseerd op gedecentraliseerde business units met lokale wortels. Onze organisatie is gericht op ondernemerschap, op het netwerken tussen al onze expertisegebieden en op het dagelijks samenwerken met onze klanten om waarde te creëren.  

We bedienen veel klanten, klanten met vaak hele diverse processen en behoeftes, we hebben dus een breed aanbod aan specialismes en expertises. Daarom heeft VINCI Energies haar 2000 business units gestructureerd in vier business lines en samengebracht in netwerkmerken die wereldwijd actief zijn én in merken met een meer regionale identiteit. In en tussen de business lines werken de business units samen om gemeenschappelijke oplossingen en diensten te ontwikkelen.  

Wereldwijd opererend in 61 landen, zijn onze 2000 business units actief in de infrastructuur, industrie, dienstensector en ICT. Ze zijn georganiseerd onder internationale netwerkmerken – Omexom, Actemium, Building Solutions, VINCI Facilities en Axians – en lokale merken. 

Onze business units delen een gezamenlijke ondernemingscultuur met gemeenschappelijke waarden, ondanks hun diversiteit aan activiteiten, business lines en structuren. De fundamentele organisatie- en managementprincipes zijn voor alle business units van de groep gelijk. 

VINCI groep biedt een sterk fundament 

De VINCI groep is een wereldspeler in de bouwwereld en concessiesector. VINCI Energies is onderdeel van deze groep.