Duurzame loopbanen bevorderen

We hebben een lange termijnbenadering in de relatie met onze medewerkers. We voelen ons verantwoordelijk om een evenwichtige carrière en persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers te bevorderen.

Werken bij VINCI Energies betekent het leveren van een bijdrage aan ons succes en aan oplossingen die het leven van elke dag vergemakkelijken. Het betekent tegelijkertijd werken aan je eigen toekomst. Door opleiding en functieroulatie bevorderen we een duurzame inzetbaarheid binnen onze organisatie en houden we medewerkers ook kansrijk wanneer zij onze organisatie verlaten.  

Lifetime Employability  

Het is een van de speerpunten van ons HR-beleid. Hierbij stellen we de medewerker centraal. Want we willen dat die op een veilige, gezonde en prettige wijze op de juiste plek werkt en blijft werken. Ook als privéomstandigheden zich wijzigen of als de medewerker zijn loopbaan een andere richting geeft. 

We willen graag dat onze medewerkers zo lang mogelijk actief blijven in het arbeidsproces. Dat stimuleren we door perspectief en ruimte voor persoonlijke keuzes te bieden. In werk en privéleven. Hoe? Door te investeren in ontwikkeling. Door loopbanen te bieden die passen bij de capaciteiten van onze medewerkers en die rekening houdt met hun wensen. En door dat alles zó te doen dat ze op een gezonde manier aan het arbeidsproces kunnen blijven deelnemen.  

Training en ontwikkeling

Het talent management systeem Taliris en de Young Professionals programma’s bij onze merken geven structuur aan de ontwikkeling van onze medewerkers. De VINCI Energies Academy in Nederland verzorgt management development leergangen voor (toekomstige) leiders en directieleden over uiteenlopende onderwerpen van ondernemerschap, inclusief het behoud van ons systeem van decentrale aansturing van business units en ‘intrapeneurship’ van medewerkers.  

Projectmanagers, clientmanagers en functionele en ondersteunende specialisten volgen vergelijkbare trainingsprogramma’s die verantwoordelijk ondernemerschap en leiderschapscompetenties moeten behouden en bevorderen. In aansluiting hierop hebben onze merken Axians en Omexom ieder een eigen institute om de competenties van hun medewerkers uit te breiden en door met innovaties te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen in hun markten en bij opdrachtgevers.

Lees meer over de VINCI Energies Academy