Delen in de voordelen van onze prestaties

We streven ernaar om de voordelen van onze groei te delen met onze medewerkers over de hele wereld door middel van aandeelhouderschap voor medewerkers en passende winstdelingsregelingen.

Door samen te werken in de structuur van onze netwerkorganisaties en autonome business units behalen we ons succes. Het delen van het succes van onze prestaties vinden we een belangrijke waarde en een concrete invulling van welzijn. Daarom geven we alle medewerkers de gelegenheid om in het succes te delen door aandelen te verwerven in onze onderneming via het CASTOR-programma.   

Van de VINCI-aandelen is 9,9% wereldwijd in handen van medewerkers. Daarmee zijn medewerkers gezamenlijk de tweede grootste aandeelhouder van VINCI. In Nederland deed 47% van alle medewerkers mee aan het Castor-aandelenprogramma in 2022. Medewerkers ontvangen bonusaandelen als zij participeren in dit spaarprogramma.  Daarnaast zijn er in de business unit en dochterondernemingen winstdelingsregelingen om medewerkers passend te belonen voor hun prestaties en gezamenlijk behaalde resultaten.