Het project IT Academies van New Dutch Connection wordt gesponsord door VINCI Foundation NL

Door dit project wordt jonge (ex) asielzoekers een nieuw perspectief geboden om hun eigen leven op te bouwen.

In het kantoor op Hoog Caterijne in Utrecht werd namens de VINCI Foundation NL de cheque door Edwin van Merriënboer van Axians overhandigd aan Bright Richards en Jan Pirot van New Dutch Connections voor de aanschaf van IT apparatuur en meubilair voor het opzetten van IT Academies.

New Dutch Connections (NDC), opgericht in 2004, heeft tot doel jonge(ex)asielzoekers en vluchtelingen, betrokken burgers, bedrijven, organisaties en lokale initiatieven met elkaar in contact te laten komen, zodat er een waardevol wederzijds begrip ontstaat. NDC is erop gericht om een duurzame empowering community te ontwikkelen met deze instanties en particulieren rondom de jonge (ex-)asielzoekers. NDC empowered en inspireert deze jongeren om de regie over hun leven in eigen handen te nemen zodat zij niet voor onbepaalde tijd in een wachtstand staan. Voor jongeren in de levensfase tussen 15 en zo’n 30 jaar is het van groot belang dat de persoonlijke en professionele ontwikkeling niet stagneert. NDC doet dit door middel van wekelijkse trainingen, een individueel coaching programma, excursies naar bedrijven, organisaties en opleidingen, gastcolleges.

Bright Richards, medeoprichter van NDC: ”De mensen die je ontmoet in een land bepalen jouw toekomst. Ontmoet je criminelen in het nieuwe land dan is de kans dat je een crimineel wordt groot. Ontmoet je ICT’ers dan is de kans groter dat je ICT’er wordt. Dankzij de VINCI Foundation NL, de hulp van Axians medewerkers en de IT Academies kunnen veel jongeren een nieuwe kans krijgen in Nederland.”

Met de sponsoring van VINCI Foundation NL wordt het mogelijk om op meerdere plekken in Nederland IT-trainingen te geven.

Rens Groenveld van Axians heeft dit project, als sponsor, onder de aandacht gebracht van de VINCI Foundation NL. Hij geeft aan: “Wat ik enorm leuk vind om te zien is dat een idee, dat klein begon, is gegroeid naar zoiets groots en moois. Initieel wilden NDC en ik graag een avond organiseren op het kantoor van Axians, waarbij we vluchtelingen met programmeren in aanraking konden laten komen. Door de gesprekken met VINCI Foundation NL is het idee enorm gegroeid. Waarom stoppen bij één avond plezier, als we er gezamenlijk levenslang plezier van kunnen maken? Ik ben ervan overtuigd dat dit project heel veel mensen gaat helpen met hun integratie in onze samenleving, hun carrière pad en hun persoonlijke enthousiasme.”

Voorgaand Terug naar overzicht Naast