Onderwijs biedt gelijke kansen voor iedereen en toekomstperspectief

Kids back to school

De zomervakanties zijn voorbij en kinderen gaan in alle regio’s van Nederland weer naar school. Dit geldt niet alleen voor de basisschoolkinderen, maar ook voor de studenten die in onze bedrijfsscholen zijn gestart.

Het Verkerk Training Center, deze bedrijfsschool biedt een mix van theoretische en praktische trainingen, gericht op jongeren met interesse in techniek. De opleiding, in samenwerking met het DaVinci College in Dordrecht, omvat zowel praktijkervaring als theoretische kennis, met persoonlijke begeleiding en aandacht. 

Ook de VINCI Energies merken Actemium, VanderLinden en VerAutomation hebben het initiatief genomen om een bedrijfsschool te starten in samenwerking met de Koningsacademie in Brabant.  Hier kunnen jongeren opleidingstrajecten volgen en een erkend (technisch) mbo-niveau 2 of 3 diploma behalen. Voor deze samenwerking ondertekende Koning Willem 1 en VINCI Energies deze zomer een overeenkomst.

Bij ons merk Axians leren Young Professionals in een tweejarig programma zichzelf goed kennen en tegelijkertijd hoe ze hun talenten optimaal kunnen benutten.

VINCI Energies ondersteunt UNICEF** om kinderen digitaal onderwijs te geven in Brazilië, Oost-Timor en Benin

Toegang tot educatie vinden we in Nederland heel gewoon. Helaas geldt dit niet voor alle kinderen in de wereld. Wereldwijd gaan er 244 miljoen* kinderen niet naar een basisschool, middelbare school of voortgezet onderwijs. Terwijl dit de start is van gelijke kansen voor iedereen.

VINCI Energies zet zich in, door ondersteuning aan UNICEF** Frankrijk, om kinderen in Benin, Brazilië en Oost-Timor kwaliteitsonderwijs te bieden via toegang tot digitale technologie. UNICEF ontwikkelde in samenwerking met de ministeries van onderwijs in ieder land programma’s die toegang verlenen tot het internet en computerapparatuur voor leerlingen van 6 tot 18 jaar. Deze programma’s worden uitgerold op 56 scholen, waar 400 leerkrachten en meer dan 20.000 leerlingen van profiteren. Kinderen kunnen hun eigen digitale vaardigheden ontwikkelen, toegang krijgen tot leren en zich voorbereiden op de toekomst.

Alle business units binnen VINCI Energies helpen hieraan mee.

*bron UNESCO 2022

** UNICEF ondersteunt geen enkel bedrijf, merk, product of dienst.

Photocredit: (c) UNICEF Timor-Leste