VINCI Energies voegt De Jong Engineering toe aan haar industriële portfolio

De specialistische Robotica en Cobotics expertise van De Jong Engineering versterkt ons portfolio voor de voedingsmiddelenindustrie.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend De Jong Engineering uit Hedel overgenomen te hebben. Het toevoegen van de specialistische Robotica en Cobotics expertise van De Jong Engineering versterkt het VINCI Energies industriële portfolio voor de voedingsmiddelenindustrie.

Al ruim 20 jaar richt De Jong Engineering, met 18 medewerkers, zich op engineering, installatie en het onderhoud van complete elektrische installaties met een specifieke focus op de end-of-line verpakking en robotica/cobotics expertise. Het specialisme daarbij ligt in de food en beverage sector, waarin ze alle zaken rondom het transport en handling verzorgen. Vanaf het ontstapelen van pallets met leeggoed tot en met het afvoeren van volle pallets richting het magazijn.

Louis de Jong, directeur van De Jong Engineering: “Om te blijven innoveren met slagkracht richting de markt in robotisering, cobots en mobile robots zochten we aansluiting bij een organisatie waar we De Jong Engineering verder konden ontwikkelen. Als onderdeel van VINCI Energies wordt dit nu mogelijk, waarbij we kunnen samenwerken met andere business units en onze specialistische kennis kunnen delen. Een mooie organisatie waar onze mensen zich verder kunnen ontplooien in een vergelijkbare cultuur. Daarnaast kan het netwerk gebruik maken van onze ervaring op gebied van robuuste lijnbesturingen, line-balancing, integratie, migraties en de kennis op gebied van alle soorten bottellijnen.”

De Jong Engineering levert complete productielijnen, met besturingen, software op basis van gewenste functionaliteiten.

Eric Cissen, Perimeter Director bij VINCI Energies: “De hoogwaardige expertise op Robotica en Cobotics zijn complementair aan ons industriële portfolio. Samen kunnen we onze klanten nog beter voorzien van de innovatieve oplossingen. Het doet me veel genoegen dat we De Jong Engineering en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.’

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar industriële portfolio met Mechatronica, Robotica en Cobotics kennis te versterken. De Jong Engineering blijft handelen onder haar eigen naam.