VINCI Energies voegt RCO Mechatronics toe aan haar industriële portfolio

Het toevoegen van de mechatronica en robotica expertise versterkt het VINCI Energies industriële portfolio in de maakindustrie.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend de engineeringsactiviteiten van RCO Mechatronics uit Tilburg overgenomen te hebben. Het toevoegen van de specialistische mechatronica en robotica expertise versterkt het VINCI Energies industriële portfolio in de maakindustrie.

RCO Mechatronics is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van gestandaardiseerde- en klant specifieke robot & cobot applicaties en heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van material handling en gerobotiseerd palletiseren in de FMCG-markt. RCO Mechatronics heeft een eigen lijn van gestandaardiseerde SRP cobot / robot palletiseer systemen en machines.

Rob Coenraads, directeur van RCO Mechatronics: “Om ons bedrijf verder te laten groeien en innovatieve oplossingen te blijven bieden aan onze klanten is onderdeel worden van een grotere organisatie een logische stap. We werkten al regelmatig succesvol samen in projecten met Actemium. Heel mooi dat we nu samen de markt kunnen bedienen.”

Eric Cissen, Perimeter Director bij VINCI Energies: “De kennis en expertise van RCO Mechatronics is complementair en aanvullend aan ons bestaande industriële multidisciplinaire system integration portfolio. Samen kunnen we onze klanten nog beter voorzien van de innovatieve oplossingen. Het doet me veel plezier dat we RCO Mechatronics en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.’

Deze overname (asset deal) is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar industriële portfolio met Mechatronica Robotica en Cobotics kennis te versterken. RCO Mechatronics gaat in 2023 handelen onder de merknaam Actemium.