VINCI Energies versterkt multidisciplinaire engineering portfolio door overname A & I Kwant Civiel

Door deze acquisitie versterkt ze haar multidisciplinaire portfolio met bouwkundige en civieltechnische kennis en expertise binnen de business line Industrie.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend ingenieursbureau A & I Kwant Civiel in Veendam overgenomen te hebben. Door deze acquisitie versterkt ze haar multidisciplinaire portfolio met bouwkundige en civieltechnische kennis en expertise binnen de business line Industrie.

A & I Kwant Civiel (Kwant), sinds 1991 actief, is een ingenieursbureau met een totaalaanbod in ontwerp en engineering. Zo verzorgen ze advisering, engineering en begeleiding van volledige processen in bouw en werktuigbouw. Ze richten zich hierbij vooral op de industrie, overheden en projectontwikkelaars.

Directeur Meindert Kwant: ‘Door ons aan te sluiten bij een krachtige en stabiele organisatie die onze identiteit en manier van werken vooral wil behouden, kunnen wij voor onze klanten en medewerkers weer een flinke stap vooruit maken.

Kwant kenmerkt zich door een pragmatische en innovatieve aanpak voor haar klanten en gebruikt nieuwe technologieën als BIM modelleren en 3D scanning al jaar en dag.

Eric Cissen, Director bij Actemium: ‘De bouwkundige en civieltechnische kennis van Kwant is complementair aan ons bestaande portfolio van plant & proces design en industriële automatisering. Met de komst van Kwant en haar engineers in onze organisatie kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn met een multidisciplinaire engineering aanpak.’

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar industriële portfolio met engineering kennis te versterken. Kwant blijft handelen onder haar eigen naam.

Jos van Uden, Managing Director bij VINCI Energies: ‘Actemium en Kwant werkten in de afgelopen jaren regelmatig succesvol met elkaar samen voor diverse opdrachtgevers door eenzelfde manier van werken, cultuur en gedrevenheid voor de beste oplossing. Met de komst van Kwant ontstaat er een sterk team van multidisciplinaire engineers. Een welkome aanvulling.’