VINCI Energies neemt low code specialist Gillz over

Door deze acquisitie versterkt VINCI Energies het Axians portfolio met intelligente app, data en analytics diensten. Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend smart software en low code specialist Gillz over te nemen. Door deze acquisitie versterkt VINCI Energies het Axians portfolio met intelligente app, data en analytics diensten. Axians is het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen.

Gillz is sinds 2017 een snel groeiende onderneming die organisaties ondersteunt in het automatiseren van processen die interacteren met eindgebruikers. Dit doen ze met de inzet van low code applicatie ontwikkeling in samenwerking met haar partners Mendix en Microsoft.

Bart Evers, directeur van Gillz: “Door de samenvoeging met het low code team van Axians zien we kans voor verdere groei in deze markt. Met name in de industrie zien we de komende jaren grote kansen. De sterke marktpositie van het merk Axians stelt ons in staat om nóg meer organisaties te helpen hun business te digitaliseren en te versnellen.”

Gillz bedenkt, ontwikkelt en optimaliseert intelligente bedrijfsapplicaties in de vorm van mobiele apps, portals en platforms. Het doel is om deze goed te laten aansluiten bij de werkwijze van de eindgebruikers om deze zo productief mogelijk te laten zijn. Datagedreven werken is hierbij de kern; van video applicaties in de zorg tot het besturen van industriële apparatuur met een smartphone of tablet. Door de inzet van low code applicatie platformen kan die op een snelle en agile manier waarmee functionaliteit snel zichtbaar is en in co-creatie met de gebruikers wordt afgerond.

“De kennis van Gillz sluit goed aan bij Axians waarbij data integratie, analytics en IoT al jaren onderdeel zijn van ons portfolio. Ruim 275 professionals werken aan slimme toepassingen in de zorg, industrie, retail, handel, mobiliteit en vele andere segmenten!” zegt Edwin van Merrienboer, director bij Axians.

Low code toepassingen, zoals Mendix en Microsoft Power Apps maken applicatieontwikkeling toegankelijk voor iedereen. Het is niet noodzakelijk om een programmeertaal te kennen. Dit zorgt ervoor dat een ontwikkelingsproces aanzienlijk wordt versneld en de ontwikkelde applicatie snel tastbaar is en in gebruik kan worden genomen.

Gezamenlijk werken Axians en Gillz al aan AppVenture. Dit is een dienst om organisaties te helpen efficiënter te werken door de inzet van intuïtieve en écht intelligente apps. We bedenken, bouwen en leren samen en kijken hoe eindgebruikers optimaal gebruik kunnen maken van verrijkte data. Samen gaan Axians en Gillz met eindgebruikers op AppVenture.

Bob van der Panne, commercieel directeur van Gillz: “We hebben als doel om al onze klanten op maat te bedienen en samen te onderzoeken hoe we hun business versnellen. Onze focus ligt hier op de medewerkers, door deze te voorzien van intuïtieve en intelligente applicaties kunnen ze betere beslissingen maken en hun werkzaamheden efficiënter uitvoeren. Bovendien vinden we het belangrijk dat onze klanten kennis en kunde in huis halen, dus ondersteunen wij met onze Academy in het opzetten van een eigen low code capability. Het mooie van low code platformen is, is dat het ontwikkelen van applicaties veel minder technisch is, hierdoor is het toegankelijk voor veel meer medewerkers met specifieke business kennis. De ruimte tussen business en IT wordt hierdoor kleiner.”

Rob van Kaathoven, Managing Director bij VINCI Energies – Axians: “Gezamenlijk ontstaat er een slagvaardig team met veel kennis en expertise waarmee we ambitieuze organisaties helpen om processen te digitaliseren, with a human touch!”

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om Axians te ondersteunen in haar verdere ontwikkeling van intelligente app, data en analytics diensten. Gillz zal op korte termijn verder gaan onder de naam Axians.