VINCI Energies lanceert Inerbiz, een investeringsfonds voor innovatie

Haar eerste investering: een belang in HAL24K, een startup die gespecialiseerd is in de verwerking van gegevens voor smart cities.

VINCI Energies introduceert Inerbiz, een bestuurlijk en financieel investeringsfonds ter ondersteuning van innovatieve startups in verschillende markten.
Met Inerbiz wil VINCI Energies de uitbreiding van kennis van nieuwe technologieën versnellen om haar klanten te ondersteunen met twee belangrijke markttrends: de digitale transformatie en de energietransitie.  Het zal projecten ondersteunen rond de toekomst van steden, gebouwen, industrieën en energievoorziening, alsmede rondom smart grids.

VINCI Energies wil hiermee op de lange termijn positieve industriële en zakelijke samenwerkingsverbanden stimuleren met startups door bestuurlijke ondersteuning en financiële mogelijkheden te bieden om innovatieve ideeën door te ontwikkelen tot prototypes en hiermee te experimenteren.

De investeringen worden gedaan tijdens de eerste ontwikkelingsfase en afhankelijk van elke situatie worden specifieke afspraken gemaakt voor de toekomst. Alle partnerships worden gebaseerd op duidelijk geïdentificeerde zakelijke vooruitzichten en begeleid door een medewerker van VINCI Energies in de rol van een mentor.

Het eerste partnership: HAL24K, een startup gespecialiseerd in big data processing voor smart cities.
Met het eerste belang in de Nederlandse startup HAL24K zal de VINCI Energies haar deskundigheid in big data versterken en in ruil daarvoor krijgt HAL24K toegang tot grotere markten.

Hal24K is gevestigd in San Francisco, Amsterdam en London. Het combineert processen en analyses van grote hoeveelheid gegevens, uit een breed scala van publieke en private bronnen, in real time. De oplossing maakt gebruik van algoritmen en kunstmatige intelligentie om beleidsmakers in steden, de overheid en het bedrijfsleven te voorzien van beslissingsondersteunende hulpmiddelen. HAL24K combineert de laatste ontwikkelingen in voorspellende analyse en algoritmen uit Silicon Valley met kennis en expertise uit vooraanstaande universiteiten en onderzoekscentra in Europa.

De belangrijkste projecten die momenteel lopen zijn: voorspelbaar onderhoud aan grote infrastructuren in smart cities, het oplossen van parkeerproblemen, het optimaliseren van de openbare gezondheidszorg, het voorspellen van het verkeer in en rond de steden, en mogelijkheden om inkomsten voor steden en overheidsinstellingen te genereren.