Versterking industriële portfolio met mobiliteits- en supply chain oplossingen

Enterprise mobility management, logistieke en barcode & RFID scanning solutions

Vandaag maakt VINCI Energies bekend OPAL Associates B.V. (OPAL) uit Nijmegen overgenomen te hebben. Het toevoegen van de specialistische supply chain solutions van OPAL versterkt het VINCI Energies industriële portfolio met logistieke oplossingen.  

Als supply chain solutions integrator, kent OPAL de complexiteit en uitdagingen van het optimaliseren van logistieke en operationele supply chain processen. OPAL levert hiervoor IT oplossingen, zoals warehouse- en transport executie en slimme software, automatische identificatie (barcode & RFID systemen), tracking & tracing en mobiele datacollectie oplossingen. Hiermee ondersteunen ze klanten bij hun digitale transitie. Ze zijn actief in transportlogistiek, industriële productie, groothandel, gezondheidszorg en farmaceutische industrie.

Stephan Smink, directeur OPAL: “Dankzij onze partnership en samenwerking met Actemium in Zevenaar hebben we in VINCI Energies een organisatie gevonden waarbij we ons kunnen aansluiten om verdere groei en ontwikkeling van nieuwe innovatieve oplossingen mogelijk te maken. Actemium en OPAL werkten al succesvol samen voor een aantal klanten en we zagen kansen in cross- en upselling van robotics, voice, pick-to-light en mechanisatie. Daarmee is dit een logische stap. Het is bovendien een goede plek voor onze mensen waar ze zich verder kunnen ontplooien in een vergelijkbare cultuur.”

Eric Cissen, perimeter director VINCI Energies: “De expertise van OPAL is complementair aan het bestaande portfolio van onze Actemium business units in Zevenaar en Veghel die zich richten op logistieke oplossingen in de industrie. Samen kunnen we onze klanten nog beter voorzien van de innovatieve oplossingen. Het doet me veel genoegen dat we OPAL en haar medewerkers kunnen verwelkomen in onze organisatie.”

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om haar portfolio met logistieke oplossingen in de industrie te versterken. OPAL gaat in nabije toekomst verder onder de merknaam Actemium.