VINCI Energies neemt Exipa over en zet eerste stap in Friesland

VINCI Energies maakt bekend de activiteiten van Exipa Engineering en Maintenance in Drachten over te nemen.

Vandaag maakt VINCI Energies bekend de activiteiten van Exipa Engineering & Maintenance in Drachten over te nemen. Door deze acquisitie (asset deal) versterkt ze haar procesautomatisering en systeemintegratie expertise binnen Actemium, het merk van VINCI Energies voor oplossingen in de industrie.

Sinds 2016 biedt Exipa, met 20 medewerkers, zowel hard- als software engineering diensten aan klanten in de chemische, petrochemische en voedingsmiddelenindustrie in het noorden van het land. Exipa is een technische dienstverlener met kennis van alle projectfases – van planvorming tot inbedrijfstelling- en draagt zorg voor de integratie van proces- en productiegegevens in MES en ondersteunen in PLC-, SCADA systemen. Daarnaast hebben ze de expertise voor het ontwerpen en implementeren van besturingssystemen en automatiseringsprocessen voor een efficiënte besturing van (productie)processen.

Deze overname is volledig in lijn met de VINCI Energies strategie om het portfolio van Actemium te versterken. Exipa zal verder gaan onder de merknaam Actemium en wordt de eerste business unit in Friesland.

Voorgaand Terug naar overzicht Naast