Verbeteren luchtkwaliteit Eindhoven

Sensoren meten de luchtkwaliteit van de stad

Project AiREAS in Eindhoven

Axians neemt deel in het AiREAS project in Eindhoven. Daarin worden sensoren gebruikt om de luchtkwaliteit te meten in real time. Het is een voorbeeld van het gebruik van urban data: digitale data die stedelingen genereren en die helpen om nieuwe gewoontes in steden zichtbaar te maken.

De gemeente Eindhoven installeert een uniek netwerk van sensoren verspreid over de hele stad. De sensoren, bevestigd op verkeerslichten, verzamelen data die een platvorm voeden waarop real-time informatie over vervuilingsniveaus en temperatuur is af te lezen. Bovendien voorziet het onderzoekers van data om relaties tussen vervuilingsniveaus en de ontwikkeling van bepaalde ziektes te bestuderen.

De inwoners van Eindhoven is gevraagd aan dit project deel te nemen door sensoren te dragen voor medisch onderzoek. De kern van dit project is om te kijken hoe data het gedrag van de inwoners kunnen beïnvloeden en hoe je maatregelen kunt nemen om de leefomgeving in steden prettiger en gezonder te maken. Binnen AiREAS werken medici, engineers, onderzoekers, politici en burgers samen

Voorgaand Terug naar overzicht Naast