VINCI Energies in Nederland

VINCI Energies werkt vanuit autonome business units onder de netwerkmerken Actemium, Axians, Omexom.

Bijdragen aan verbeteringen

In een steeds veranderende wereld richt VINCI Energies zich op netwerken en integratie, optimalisatie van prestaties, energie-efficiency en data. Dat doen we om de uitrol van nieuwe technologieën te versnellen en om twee belangrijke veranderingen te ondersteunen: de digitale transformatie en de energietransitie.

Voortdurend leveren de specialisten van VINCI Energies in Nederland bijdragen die het dagelijkse leven op vele gebieden verbeteren.  Verbeteringen voor de industrie, steden, gebouwen en netwerken. Dat doen ze vanuit  business units in heel Nederland. Ze bedienen de markt met een breed dienstenaanbod binnen de vier business lines: infrastructuur, industrie, ICT en  building solutions. Binnen deze business lines hebben we specialismen en expertise gelabeld onder de netwerkmerken Actemium, Axians, Omexom.

 • Actemium: het merk van VINCI Energies gericht op industriele processen, richt zicht op een continue optimalisatie van de prestaties en begeleidt klanten op een vlotte manier naar het nieuwe industriële tijdperk: smart industry. Het Actemium-netwerk – dat bestaat uit flexibele en zelflerende business units, gespecialiseerd per marktsegment – maakt een aanpak op maat mogelijk met multi-technische, multi-site en multi-country oplossingen. Actemium is actief gedurendede gehele industriële levenscyclus – van ontwerp tot en met onderhoud – en innoveert om de langetermijnontwikkeling van industriële klanten op een duurzame manier te ondersteunen.
 • Axians: het merk van VINCI Energies voor ICT-oplossingen en ICT-diensten, dat als veelzijdige specialist in digitale transformatie klanten ondersteunt en adviseert op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Schaalbaar, flexibel en duurzaam. Ze creëert, levert en onderhoudt ICT-oplossingen via haar portfolio van dynamische infrastructuren, intelligente apps en bedrijfstoepassingen. Oplossingen waarmee klanten het beste uit zichzelf kunnen halen. Axians doet dit op basis van echt begrip van haar klanten, hun doelen, zaken, cultuur en verwachtingen. Alleen dan zijn effectieve innovaties mogelijk.
 • Omexom: het merk van VINCI Energies voor de energietransitie, biedt met name innovatieve oplossingen op het gebied van energie uit hernieuwbare bronnen, elektriciteitsopslag, CO2 arme mobiliteit en beheer van energie- en transportinfrastructuur. Nu de wereldwijde energiesector voortdurend verandert, werkt Omexom samen met haar klanten om de energietransitie te realiseren. De oplossingen van Omexom zijn gericht op degenen die elektriciteit produceren, transformeren en transporteren, inclusief lokale autoriteiten. Omexom helpt zo energoeproducenten, netbeheerders en regio’s om hun missies te vervullen in een omgeving van veranderende mogelijkheden. Omexom werkt daartoe ook aan het maken van duurzamere infrastructuren en het beantwoorden van nieuwe consumptietrends.

Een aantal van onze business units heeft specifieke expertise voor bepaalde marktsegmenten en opereren onder hun eigen merknaam:

 • A&I Kwant Civiel: A en I Kwant Civiel is een ingenieursbureau met een totaalaanbod in ontwerp en engineering. Zo verzorgen ze advisering, engineering en begeleiding van volledige processen in bouw en werktuigbouw. Ze richten zich hierbij vooral op de industrie, overheden en projectontwikkelaars.
 • Amecha is een technische dienstverlener op het gebied van mechanica, automatisering, software, mechatronica en robotica.
 • Aqualectra: is producent van hoogwaardige elektrische panelen en leverancier van kennis, diensten en krachtige serie-, maatwerk- en totaaloplossingen voor verschillende disciplines in laag- en middenspanning zoals energiedistributie, besturingstechniek en industriële en gebouwautomatisering.
 • Bostec: verbetert de zorg, mobiliteit en industriële processen op een slimmere en efficiëntere manier door proces, technologie en organisatie met elkaar te verbinden door diepgaande consultancy. Het uitgangspunt voor het advies en de projecten van Bostec is het optimaliseren, innoveren en integreren van bedrijfsprocessen. Door haar expertise te combineren met de sterke punten van mensen in organisaties, optimaliseert zij met de klant processen door automatisering en ICT-oplossingen. Bostec ondersteunt, begeleidt en adviseert ook jong talent in onderwijsinstellingen en start-ups.
 • Bosman Bedrijven: levert en beheert technische oplossingen voor een comfortabele en duurzame leef- en werkomgeving. Haar expertise richt ze op het ontwerpen, installeren en beheren van werktuigbouwkundige, sanitaire en elektrotechnische installaties in de high-end kantorenmarkt. Dit doet ze met een focus op duurzaamheid en comfort. Bosman Bedrijven werkt vanuit een multidisciplinaire aanpak.
 • Cegelec Fire Solutions: verzorgt innovatieve, effectieve en milieuvriendelijke brandbeveiliging.
 • De Jong Engineering:is actief in de voedingsmiddelenindustrie. Het specialisme daarbij ligt in de brouwerij sector waarin ze alle zaken rondom het transport van bierflessen en bierfusten naar wens kunnen verzorgen. Vanaf het ontstapelen van pallets met leegglas tot en met het afvoeren van volle pallets richting het magazijn.
 • G&H: specialist in industriële geluidsbeheersing.
 • Koning & Hartman: levert communicatiesustemen in vitale sectoren en is gespecialiseerd in telecommunicatieoplossingen op maat voor de industrie en kritische communicatienetwerken. Deze klantspecifieke oplossingen levert ze voornamelijk aan industriële klanten en telecomoperatoren. Maar ook aan vitale sectoren zoals organisaties in de zorg, openbare orde en openbaar vervoer. Koning & Hartman vervult een voortrekkersrol in de telecombranche door het installeren van besturingssystemen en het leveren van data- en communicatiediensten. Haar medewerkers maken het verschil door een hoog kennisniveau, liefde voor techniek en persoonlijke betrokkenheid bij opdrachtgevers en projecten.
 • VanderLinden: gelooft dat gebouwen zich moeten aanpassen aan de mensen die zich erin begeven. Daarom optimaliseert zij gebouwen en terreinen zodat ze slim, duurzaam, comfortabel en veilig zijn. Dit doet ze door advies, ontwerp, realisatie, onderhoud, beheer en renovatie van technische installaties. VanderLinden ontzorgt haar klanten als totaalleverancier op het gebied van technische installaties en technische dienstverlening in vastgoed, industrie en transport en logistiek.
 • Van der Linden & Veldhuis: thermische, akoestische en brandwerende isolatie voor de industrie.
 • VerAutomation: Al 25 jaar biedt VerAutomation, met 85 medewerkers, diensten en oplossingen in de industriële automatisering, paneelbouw en installatietechniek met een focus op het OEM-marktsegment (Original Equipment Manufacturer).
 • Verkerk: ontwerpt, realiseert, onderhoudt en beheert duurzame gebouwgebonden installaties. Ze biedt een integrale aanpak voor nieuwbouw-, renovatie- en onderhoudsprojecten. Verkerk bundelt haar specialismen beveiliging, communicatie, energie, HVAC, inspectie, installaties, meet- en regeltechniek, paneelbouw, servive en onderhoud, technische automatisering en zorgtechnologie. Dat levert meerwaarde op. Haar expertises komen het beste tot hun recht in de sectoren utiliteit, industrie, gezondheidszorg en energie-indrastructuren.

Altijd advies, ontwerp, optimalisering, innovatie en onderhoud van processen

De business units, ongeacht tot welk merk ze behoren, bieden advies, ontwerp, optimalisering, innovatie en onderhoud van processen. Daarbij streven we maar één doel na: de vergroting van de effectiviteit van de processen bij onze opdrachtgevers, onder andere door de effectiviteit van onze eigen organisatie steeds te optimaliseren en soepel in te spelen op huidige en toekomstige klantwensen en behoeftes. Bijvoorbeeld op het gebied van de digitale transformatie en energie transitie.

Actemium

Onze passie: waarde creëren voor onze klanten en de samenleving. We realiseren ons dat we werken in, voor en door de samenleving. Daar geven we ons rekenschap van in onze corporate waarden en door MVO te integreren in corporate social responsibility. Maar bijvoorbeeld ook door de VINCI Foundation én door onze wijze van organiseren en werken waarin de mens en de menselijke maat en veiligheid centraal staan.

Dichtbij de klant oplossingen bieden, nu en in de toekomst

Onze specialisten bedienen de markt vanuit autonome business units dichtbij de klanten. We stellen onze medewerkers in staat om veel verantwoordelijkheid te nemen en geven ze grote vrijheid tot ondernemen. Daartoe faciliteren we ook hun ontwikkeling, waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn. Door onze flexibele netwerken van business units zijn ze altijd in staat om de opdrachtgever oplossingen te bieden, ongeacht de omvang of de complexiteit van een project. Nu en in de toekomst.