Building Solutions: slimmere én meer duurzame gebouwen

Ontwerp, bouw, thermische renovatie, het laten functioneren van technische installaties, onderhoud en facility management: VINCI Energies biedt wereldwijd oplossingen om klanten te laten profiteren van minder dure, maar meer comfortabele en veilige gebouwen. Door het integreren van de wettelijke eisen en de nieuwste technische ontwikkelingen creëren we slimme gebouwen.

Gebouwen tekenen voor 40% van het wereldwijde energieverbruik. De energie- en milieuprestaties van gebouwen vormen dus een belangrijke uitdaging. Optimalisering van het energieverbruik en de verbetering van het comfort, maar ook de veiligheid van de gebruikers zijn de drie belangrijkste zorgen van vastgoedbeheerders. Een groter bewustzijn op dit gebied leidt tot een grotere behoefte aan technische installaties voor nieuwe en bestaande gebouwen. Zo kunnen beheerders voldoen aan de geldende wet- en regelgeving op het gebied van energie-efficiëntie en veiligheid in de hele wereld.

Op een slimme manier gebouwen onderhouden en gebruiken

Van energie- en communicatienetwerken, verwarming, airconditioning en commerciële koeling, sanitair, veiligheid en beveiliging, branddetectie en -bescherming, tot en met diapo3-980x555gecentraliseerde gebouwbeheersystemen: VINCI Energies bezit de juiste expertise om klanten te voorzien van gebouwen die voldoen aan de meest veeleisende certificeringsprocedures en labels op energiegebied. De Groep draagt op deze manier bij aan het vergroten van de ‘groene waarde’ van gebouwen in de dienstensector en vergroot zo ook de waarde van het onroerend goed voor de eigenaren.

VINCI Facilities zorgt voor gebouwen, hun bewoners én het milieu met oplossingen op het gebied van facility management. Oplossingen die technisch onderhoud en bouw – inclusief Building Information Modeling (BIM) – combineren met diensten voor de gebruikers. Met VINCI Facilities bezit VINCI Energies alle expertise die de groep nodig heeft om in de marktvraag te voorzien: het ontwerpen, bouwen, beheren en onderhouden van installaties van haar klanten op de lange termijn. Als een daadwerkelijke partner.