VINCI Energies bereikt overeenstemming overname Bosman Bedrijven

VINCI Energies versterkt haar dienstenportfolio in gebouwinstallaties door de overname van Bosman Bedrijven, die dankzij innovatieve benaderingen zoals BIM-modellering, garant staat voor een comfortabele, efficiënte en duurzame woon- en werkomgeving.

VINCI Energies, onderdeel van de VINCI Groep, gespecialiseerd in energie en informatie- en communicatietechnologie (ICT), kondigt aan dat de organisatie het voornemen heeft om Bosman Bedrijven over te nemen. BosmValley Amsterdam - Architect MVRDVan Bedrijven levert en beheert technische oplossingen voor een comfortabele en duurzame leef- en werkomgeving. De expertise richt zich op het ontwerpen, installeren en beheren van werktuigbouwkundige, sanitaire en elektrotechnische installaties in de utiliteitsbouw. Dat doet Bosman Bedrijven vanuit een multidisciplinaire aanpak bij projecten, zoals kantoorgebouw The Edge op de Zuidas (Amsterdam), alsmede bij het technisch beheer en onderhoud van de technische installaties. Bosman Bedrijven heeft locaties in Amersfoort en Rotterdam. In 2018 verwacht Bosman Bedrijven een omzet van € 44 miljoen te behalen. Met deze overname verhoogt VINCI Energies in Nederland haar omzet in gebouwinstallaties.

Peter Derks, Deputy Managing Director van VINCI Energies in Nederland zegt: “De expertise van Bosman Bedrijven in bouwprojecten en hun innovatieve aanpak met Building Information Modelling (BIM) voor het ontwerpen van gebouwen en Building Research Establishment Environmental Assessment Method (BREEAM) om de duurzaamheid van gebouwen te berekenen is complementair aan ons bestaande portfolio. Daarnaast past de daadkrachtige en ondernemende cultuur van Bosman Bedrijven Bedrijven goed bij de cultuur van VINCI Energies.”

Valley Amsterdam - Architect MVRDVHans van Dijk, Directeur van Bosman Bedrijven: “Sinds onze transitie in 2012 waarin wij ons van een productiegerichte organisatie naar een kennis- en regiebedrijf hebben ontwikkeld, zijn al onze strategische en financiële doelstellingen gerealiseerd. Met een goed gevulde orderportefeuille met zeer aansprekende projecten, is het bedrijf toe aan de volgende stap. Door ons aan te sluiten bij een sterke moederorganisatie die onze identiteit en manier van werken vooral wil behouden, kunnen wij voor onze klanten en medewerkers weer een flinke stap vooruit maken.”

De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en wordt naar verwachting in januari 2019 afgerond.

Voorgaand Terug naar overzicht Naast