Safety Week 2018: wereldwijd bij alle VINCI Energies business units

Van 14 tot en met 18 mei.

Hoe zorgen we voor een veilige en gezonde werkplek?

Veilig en gezond werken vinden we bij VINCI Energies niet alleen heel maar ook altijd belangrijk. Daarom organiseren we ook jaarlijks wereldwijd de Safety Week. In de week van 14 mei krijgt ‘veilig en gezond werken’ in al onze 60 business units in Nederland volop aandacht. Want we beschouwen het niet als vanzelfsprekend. Daarom geven we er elke dag aandacht aan én werken we eraan. In de Safety Week staan we er extra bij stil.

Veilig en gezond werken realiseren we met elkaar.

Als organisatie stelt VINCI Energies vele middelen beschikbaar om veilig en gezond werken mogelijk te maken en te stimuleren. Want veilig en gezond werken is essentieel. Maar middelen beschikbaar stellen is natuurlijk niet voldoende. Zeker niet in een netwerkorganisatie als de onze waarin de business zeer divers is. We hebben business units die werken voor bedrijven in de zware industrie, maar ook business units waar medewerkers vooral op kantoor werken om klanten te bedienen. Voor al deze medewerkers is veilig en gezond werken even belangrijk. Maar de invulling hiervan kan dus sterk verschillen. Dit onderwerp vereist daarom voortdurend de aandacht en inzet van al onze mensen. Zij maken – zoals altijd – het verschil en kunnen dit ook zelf invullen.

Wat kunnen we er individueel, samen en als organisatie nog meer aan doen?

Tijdens de Safety Week gaan medewerkers in de business units met elkaar in gesprek over allerlei aspecten van veilig en gezond werken of krijgen hierover workshops. Over veiligheid tijdens het werk, maar ook over veilig naar en van het werk komen. Over de vele fysieke en niet-fysieke aspecten van veilig en gezond werken. Het gaat dus ook over zaken als ongezonde stress voorkomen. Of bijvoorbeeld over een goede balans tussen werk en privé. Maar het gesprek gaat vooral ook over de eigen verantwoordelijkheid van medewerkers om te zorgen voor een veilige en gezonde werkomgeving. De Safety Week is een stimulerende periode voor iedereen om zich hiervan nog eens extra bewust te zijn.

Voorgaand Terug naar overzicht Naast