Goede bereikbaarheid essentieel economische ontwikkeling Amsterdam

De Noord/Zuidlijn verbindt Amsterdam Noord met Amsterdam Zuid

Per dag 121.000 reizigers dwars door de binnenstad van Amsterdam via de metrolijn

Noord-Zuidlijn AmsterdamDe Noord/Zuidlijn verbindt Amsterdam Noord met Amsterdam Zuid en verkort de reistijd van 31 naar 16 minuten. De metrolijn zal per dag 121.000 reizigers dwars door de binnenstad van Amsterdam vervoeren.  De metro biedt een alternatief voor de vaak overvolle trams en bussen. In de binnenstad is geen plaats voor nog meer trams en bussen. Onder de grond is wel ruimte. De Noord/Zuidlijn gaat ervoor zorgen dat Amsterdam beter bereikbaar wordt èn blijft.

Omexom heeft van Alstom opdracht gekregen om de installatie, het testen en de inbedrijfstelling van het veiligheids- en signaleringssysteem voor de Amsterdamse metrolijnen, inclusief de nieuwe Noord-Zuid lijn uit te voeren. Omexom is verder verantwoordelijk voor de uitvoering van het traject van Amstel naar Centraal. Aanvullend worden de beveiligingsruimtes van de van der Madeweg, LCM en Spaklerweg meegenomen in deze opdracht.

Een groot gedeelte van het project is inmiddels naar tevredenheid opgeleverd. Dit is het gedeelte van Noord naar Zuid. Het vervolggedeelte van Amstel naar Centraal is al volop in voorbereiding. De eerste reizigers zullen naar verwachting in het najaar van 2017 gebruik kunnen maken van de Noord/Zuidlijn.

Voorgaand Terug naar overzicht Naast