Terugblik op 2020 met Jos Boers

Uit onze managementfilosofie vloeit voort dat we human centered zijn. In deze tijd bleek dat van grote waarde.

Hoe presteerde VINCI Energies in Nederland in 2020? 

“Voor 2020 stonden in principe alle seinen op groen. 2019 was een van de beste jaren ooit voor VINCI Energies in Nederland. 2020 startte dan ook goed. We waren van plan verdere groei te realiseren. Dit was onder andere mogelijk door de overname en integratie van Koning & Hartman. 

Eind februari, begin maart stak de coronastorm op. Bijna alle activiteiten bij ons en bij de klanten lagen tijdelijk stil. Een ongekende situatie waarin het onmogelijk was vooruit te kijken of voorspellingen te doen. Maar al snel bewees onze managementfilosofie en structuur van business units van grote waarde te zijn. Onze business units zitten dicht op de klant en kennen de lokale segmenten die ze bedienen zeer goed. Bovendien beschikken ze over een grote agility en adaptability, daardoor konden ze zich snel oriënteren en aanpassen aan de veranderde omgeving. 

Met onze specialismes zijn we goed gesegmenteerd in de kritische sectoren, dat heeft ons en onze klanten enorm geholpen. Door onze ICT-expertise konden we vele van onze eigen medewerkers, maar ook die van de klant snel laten omschakelen naar werken vanuit huis bijvoorbeeld. Ook in de infrastructuur sector werden na een korte rust de activiteiten weer opgepakt, de energietransitie ging weer door. 

Uit onze managementfilosofie vloeit voort dat we human centered zijn. In deze tijd bleek dat van grote waarde. We zijn niet alleen in staat geweest om medewerkers professioneel en technisch te ondersteunen, maar ook mentaal. Onder andere door een enorme inzet van HR. 

Op basis van de bovengenoemde oorzaken en voorwaarden en het gegeven dat ook vele klanten snel goed met de situatie leerden om te gaan en weer aan de slag gingen, was halverwege 2020 de rebound mogelijk. En hoewel we dus onze plannen die we in 2019 voor 2020 hadden gemaakt vaak totaal moesten omgooien – een unicum – hebben we in het derde en vierde kwartaal die kwartalen van 2019 overtroffen. 

2020 kan beschouwd worden als een echte stresstest van ons managementmodel en onze organisatie. En met de inzet van alle VINCI Energies business units zijn we daar goed doorgekomen. We zagen de meeste van onze medewerkers enorm groeien. Door een combinatie van ondernemerschap, creativiteit en innovatiekracht en de juiste mensen op de juiste plek, op de juiste tijd hebben we de schok van de crisis kunnen absorberen. 

 

Wat is de outlook voor 2021 en daarna? 

Voor 2021 hebben we dan ook goede verwachtingen. We zijn gepositioneerd voor segmenten waar essentiële ontwikkelingen plaatsvinden, in die segmenten hebben we al klanten en we beschikken over de technologie om ze bedienen. 

Op langere termijn is er wellicht terugslag te verwachten, maar in 2020 hebben we aangetoond dat we veel aankunnen. We zullen ons daartoe blijven positioneren in de must have technologies. Daartoe blijven we in investeren in onze medewerkers en technologie. De energietransitie en de digitale transformatie gaan gewoon door. We zullen bijvoorbeeld in toenemende mate duurzame oplossingen voor onze klanten realiseren. Wel zullen de ontwikkelingen en oplossingen gedifferentieerder zijn. Daarom zullen wij ons ook gedifferentieerd moeten ontwikkelen. 

Ook op het gebied van safety, health en well being hebben we het afgelopen jaar goed gedaan. Dat ontslaat ons niet van de plicht om hier continu mee bezig te blijven om het in hearts & minds van iedereen te houden. We zullen dit hoog in het vaandel moeten houden op een proactieve manier. Dat geldt voor werken in gebouwen, on sites, onderweg en ook thuis. Want onze mensen zijn doorslaggevend voor ons succes.” 

Team VINCI Energies Nederland

V.l.n.r.:

Jos van Uden, Managing Director Infrastructuur, Building Solutions en Industrie

Maurice Roijen, Chief Financial Officer

Eus de Haas, General Counsel and Corporate Development

Rob van Kaathoven, Managing Director ICT

Jos Boers, Chairman, Supervisory Director