Fundament ligt in onze dagelijkse werkzaamheden

Alle medewerkers van VINCI Energies onderschrijven de uitgangspunten voor CSR van de VINCI groep.

De business units en vennootschappen van VINCI Energies werken ín, vóór en dóór een steeds veranderende wereld. Daarin willen we innoveren en toonaangevend werken aan oplossingen voor de energietransitie en de digitale transformatie. Dat willen we op optimale en duurzame wijze doen.

Daarom voldoen al onze vennootschappen en business units aan de geldende wet- en regelgeving en normen en waarden. En daarom hebben we corporate social responsibility en corporate sustainability nauw met elkaar verweven in good corporate governance.

Acht overtuigingen: VINCI Manifesto

Op het gebied van corporate social responsibility en corporate sustainability nemen onze business units en vennootschappen hun eigen verantwoordelijkheid.

Ze vullen die in op basis van onze acht gemeenschappelijke overtuigingen uit het VINCI Manifesto. Deze zijn afgeleid van het Global Compact – een verdrag van de Verenigde Naties – waarbij VINCI zich heeft aangesloten. Al onze medewerkers onderschrijven onze uitgangspunten op het gebied van corporate social responsibility en corporate sustainability. Ze vormen het fundament van onze dagelijkse werkzaamheden.

Aantoonbare prestaties

Niet alleen opdrachtgevers, maar ook onze medewerkers, aandeelhouders, overheden, leveranciers en andere stakeholders, vinden het vanzelfsprekend dat wij aantoonbaar presteren op het gebied van corporate social responsibility en corporate sustainability. En dat we dit in onze processen borgen. Daarom rapporteren we ook periodiek over waar we staan in het bereiken van de doelstellingen op dit gebied.