Hoe we werken is net zo belangrijk als hoelang we werken

Door werk creëren we welvaart voor onszelf, onze organisatie én de samenleving. Maar aan dat creëren zit een natuurlijke grens, want we blijven mensen. Als we te lang werken gaat dat ten koste van ons welzijn en vervolgens ook van onze welvaart. Maar ook hoe we werken heeft invloed op ons welzijn. Dat geven we extra aandacht tijdens onze wereldwijde VINCI Energies Safety Week die volgende week start.

Dat er een maximum zit aan het aantal uren dat je optimaal kunt werken op een dag, wist men ruim honderd jaar geleden ook al. Toen pleitten arbeiders en verlichte ondernemers voor de invoering van een achturige werkdag. Om daar een beetje vaart achter te zetten werd op 1 mei 1890 de eerste internationale Dag van de Arbeid gevierd. Die achturige werkdag kwam er uiteindelijk ook. En bleef.

Veiligheid, gezondheid en welzijn aandacht geven

Acht uur werken op een dag is blijkbaar wat we gemiddeld goed aankunnen. Maar net zo belangrijk als hoelang we werken is hoe we werken. Als je bijvoorbeeld niet veilig zou werken, en niet op je gezondheid zou letten gaat dat ten koste van je welzijn. Dat willen we voorkomen en geven we continu aandacht.

Het Safety Excellence-programma ondersteunt business units

Om onze business units te ondersteunen op het gebied van veiligheid en preventie zet VINCI Energies het Safety Excellence-programma in. Met dit programma helpen we mee om een cultuur van veiligheid en preventie op de werkplek elke dag te versterken, ongeacht de aard van de werkzaamheden in een business unit. En ongeacht of onze medewerkers werken op kantoor, onderweg, op een site of in een fabriek. Daarom houden we bovendien jaarlijks wereldwijd de VINCI Energies Safety Week om het bewustzijn voor veiligheid, gezondheid en welzijn scherp te houden.