Extra aandacht aan veiligheid, gezondheid en welzijn in de Safety Week

Positieve gezondheid en welzijn draagt bij aan vitaliteit

Jaarlijks organiseert VINCI Energies wereldwijd in alle business units een Safety Week om in gesprek te gaan met elkaar over het verbeteren van onze veiligheidscultuur. Het welzijn, de veiligheid en gezondheid van onze medewerkers heeft altijd onze prioriteit en we blijven focussen om iedereen zich bewust hiervan te maken. We doen dit door onder andere met elkaar te praten hoe we omgaan met veiligheid en gezondheid op de werkplek, maar ook over veilig naar en van het werk komen. Over de vele fysieke en niet-fysieke aspecten van veilig en gezond werken en welke organisatorische en menselijke factoren hier invloed op hebben. Denk bijvoorbeeld aan zaken als ongezonde stress voorkomen of het stimuleren van een goede balans tussen werk en privé. Oftewel: welzijn.

Welzijn is een essentieel onderdeel van de vooruitgang in onze veiligheidscultuur. Daarom focussen we ook op het welzijn en de positieve gezondheid van medewerkers. Positieve gezondheid is een andere invalshoek waarbij elementen als veerkracht, zingeving en zelfmanagement steeds meer centraal staan. De aandacht voor positieve gezondheid op de werkvloer groeit en dit is begrijpelijk en belangrijk. Het draagt namelijk bij aan de toename van de vitaliteit van medewerkers en vergroot de duurzame inzetbaarheid en het welbevinden. We zien dat het zeker in deze tijd belangrijk is voor onze medewerkers om hier continu aandacht aan te geven.

Andere jaren ontmoeten ál onze werknemers elkaar in de business units of in kleinere groepen op locaties om deze gemeenschappelijke thema’s te bespreken. Nu veel van onze medewerkers hybride werken: op kantoor, op locatie bij een opdrachtgever of vanuit huis worden in de business units veelal online activiteiten georganiseerd om zo toch het gesprek aan te gaan over veiligheid, gezondheid en welzijn en om te onderzoeken wat er beter kan.

We vroegen aan medewerkers hoe zij aankijken tegen welzijn, hoe hun werkgeluk wordt gestimuleerd in onze organisatie en hoe zij er zelf voor zorgen dat ze lekker in hun vel zitten.